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U.S. Story/Manhattan in New York

Antoya - Korean BBQ and Michelin- 안토야

by Justitia 2023. 8. 31.
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오늘 소개할 Korean BBQ는 "Antoya" 이다.  

주소는 37 W 32nd St, New York, NY 10001, 맨하탄 코리아 타운에 위치하고 있다.

안토야는 Korean BBQ 중에서는 유일하게 미슐랭을 받은 듯 하다.

그래서인지 많은 유튜버들이 방문해서 먹기보단 '찍기'에 치중하는 모습을 쉽게 볼 수 있었다.

 

The Korean BBQ to be introduced today is "Antoya".
The address is 37 W 32nd St, New York, NY 10001, located in Koreatown, Manhattan.
Antoya seems to be the only Korean BBQ that has received a Michelin star.
Perhaps because of this, it was easy to see that many YouTubers focused on 'taking pictures' rather than visiting and eating.

트러플 육회
트러플이 올라간 육회
잡채
시그니처가 된 잡채

다른 한국식당에도 있는 메뉴이긴 하지만, 트러플이 많이 올라가서 육회의 고급함을 높였다고나 할까?

육회에서 트러플 향이 나는 고급스러움을 맛 볼 수 있다.

그리고 김에 싸먹는 것도 이 가게만의 특색인 것 같다.

잡채의 경우, 다 비슷하지 않을까 싶지만 조금 더 부드럽고 강한 비법의 양념(?)과 아삭한 숙주가 달랐다.

그래서인지 우리가 흔히 아는 그냥 잡채라기보단 뭔가 요리같은 잡채를 느낄수 있었다.

 

It is a menu that is also available in other Korean restaurants, but should I say that the truffles have increased the quality of the yukhoe?
You can taste the luxurious taste of truffle in raw meat.
Also, wrapping and eating seaweed seems to be the specialty of this store.
In the case of japchae, I wonder if they are all similar, but the secret sauce (?) is a little softer and stronger and the crunchy bean sprouts are different.
Maybe that's why, rather than the usual japchae, we could feel the japchae like cooking.

 

양념갈비

BBQ는 다 맛있지만, 양념갈비임에도 생갈비와 비슷한 비주얼과 그리 강하지 않은 양념, 입에서 은은하게 남는 양념이 다른 집과는 좀 달랐던 것 같다.

그리고 당연히 고기와 냉면은 환상의 조합이다.

이 외에도 옆테이블에서는 우설을 시켜놓고 한참 촬영에 심취한 모습도 볼수 있었다.

 

All BBQs are delicious, but even though they are marinated ribs, the visuals are similar to raw ribs, the seasoning that is not so strong, and the seasoning that lingers in the mouth seem to be a bit different from other restaurants.
And of course, meat and cold noodles are a fantastic combination.
In addition to this, at the table next to us, we could see that he had been immersed in filming for a long time after ordering beef tongue.

 

한국 BBQ의 가장 맹점은 가격이지만, 그 만큼의 고급스러움은 덤이랄까.

다른 BBQ와 비교해서 가격은 비슷한 듯 했다.

미슐랭을 받은 고급 한국 BBQ를 맛보기 좋은 가게, 깔끔한 분위기의 안토야 - Antoya, 추천해본다.

 

The weakest point of Korean BBQ is the price, but that much luxury is a bonus.
Compared to other BBQs, the price seemed similar.
Antoya, a good place to taste Michelin-starred high-end Korean BBQ, with a neat atmosphere - I recommend it.

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