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U.S. Story/Manhattan in New York

Hojokban - 호족반 맨하탄

by Justitia 2024. 2. 11.
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오늘 소개할 맛집은 맨하탄에 있는 '호족반'이라는 퓨전 한식 레스토랑이다.

한국에서 유명한 맛집으로 청담동에 위치하고 있다.

'호족반'은 好(좋을 호) 族(겨레 족) 飯(밥 반)을 사용하여 중의적으로 훌륭한 민족의 밥이라는 뜻을 가지고 있다고 한다.

미국 뉴욕, 맨하탄 32nd Street, 128 Madison Ave, New York, NY 10016 에 위치하고 있다.

미국 뉴욕에 진출해주어 나도 맛볼수 있으니 이보다 더 좋을 순 없다.

 

The restaurant I will introduce today is a fusion Korean restaurant called ‘Hojokban’ in Manhattan.
It is a famous restaurant in Korea and is located in Cheongdam-dong.
'Hojokban' is said to have the meaning of excellent national rice, using 好 (good), 族 (ethnic tribe), and 飯 (rice).
It is located at 32nd Street, Manhattan, New York, USA, 128 Madison Ave, New York, NY 10016.
It couldn't be better than this because it has expanded into New York, USA so I can taste it too.

호족반 테이블

 

작은 전등과 함께 아늑한 분위기의 테이블,

그리고 이 집의 시그니처인 호족갈비이다.

양념갈비인데 견과류 까지 뿌려져 정말 고소하고 담백했다.

그리고 곁들여져 있는 파절임까지 완벽한 조합이었다.

다만, 양이 그렇게 많지 않다는 것이 아쉬운 점이긴 하다. 

한국인들에게는 적당할 수 있지만 미국 사람들에게는 좀 부족하지 않을까(?) 하는 생각이 들었다. 

 

A table with a cozy atmosphere with a small lamp,
And this restaurant’s signature dish is Hojok Galbi.
It was seasoned ribs, sprinkled with nuts, so it was really savory and light.
And even the pickled green onions on the side were the perfect combination.
However, it is disappointing that the quantity is not that large.
It may be suitable for Koreans, but I thought it might be a bit lacking for Americans(?).

고인돌 왕갈비

 

호족갈비(Hojok Galbi)

 

다음으로 시킨 것은 곱창 우동이었다.

곱창 전골에 우동까지 정말 맛있었다.

 

The next thing I ordered was beef intestine udon.
The beef intestine stew and udon were really delicious.

곱창우동(Spicy Gopchang Udon)

 

들기름 메밀국수도 너무 맛있었다.

개운하고 고소한 메밀국수는 마무리하기에 정말 좋았다.

 

The perilla oil noodles were also very delicious.
The refreshing and savory perilla noodles were a great way to end the meal.

들께 메밀국수
들기름 메밀국수(Perilla Oil Noodle)

그리고 또 다른 시그니처인 연근 육회,

마치 낙지 탕탕이를 먹는 기분처럼 씹히는 질감이 남달랐다.

정말 육회라고는 상상이 안되었다.

그리고 정말 얇고 바삭하게 튀긴 연근은 정말 잘 어울였다.

 

And another signature, lotus root yukhoe(Beef Tartare),
The chewy texture was unique as if I was eating octopus soup.
I couldn't imagine it was really meat.
And the really thin and crispy fried lotus root went really well.

연근 육회
연근 육회(Beef Tartare)

디저트 중에 막걸리 샤베트가 있었는데

샤베트 위에 올려진 쌀뻥튀기와 하얀 눈 같은 막걸리 빙수가루는 정말 완벽했다.

막걸리라고는 상상이 되지 않을 정도로 그냥 샤베트 같았다.

 

Among the desserts was makgeolli sorbet.
The fried rice on top of the sherbet and the makgeolli shaved ice powder that looked like white snow were absolutely perfect.
It was so much like sherbet that I couldn't imagine it was makgeolli.

막걸리 샤베트
막걸리 샤베트(Frozen Makgeolli)

 

그리고 한국에서 유행중인 하이볼,

음료수와 칵테일의 중간 맛에 술이라는 생각이 들지 않았다.

담백한 음식들과 매우 잘 어울렸다.

 

And highball, which is popular in Korea,
I didn't think it was alcohol as it tasted like a cross between a drink and a cocktail.
It went very well with light foods.

 

하이볼(highball)

 

사실 이곳은 예약이 항상 거의 다 차있다.

하지만 walk-in도 가능하다.

오픈시간이 5시라 일찍 방문하기를 추천한다.

한국 음식이 이곳에서 사랑 받으니 매우 기쁘다.

다만, 양도 아주 조금 더 늘려주면 더 좋지 않을까 싶다. 

 

In fact, this place is always almost fully booked.
However, walk-in is also possible.
Opening time is 5 o'clock, so we recommend visiting early.
I am very happy that Korean food is loved here.
However, I think it would be better if the amount was slightly increased.

 

 

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